Hádzanári švajčiarskeho HC Kriens-Luzern pod vedením trénera Petra Kukučku zvládli rozhodujúci piaty zápase semifinále ligového play-off proti GC Amicitia Zürich, keď v domácom prostredí zvíťazili 24:21 a sériu vyhrali 3:2 na stretnutia.

V Rakúsku Ferlach s brankárom Michalom Martinom Konečným podľahol doma v druhom štvrťfinále Hardu 25:31. V skupine o záchranu uspel Hollabrunn aj s päťgólovým príspevkom Juraja Briatku (raz bol vylúčený) na pôde HSG Graz (26:21).

V nižšej poľskej súťaži si ďalšie víťazstvo pripísal tím Gwardia Koszalin. Suverénny líder jednej zo skupín, za ktorého hráva Ľubomir Ivanicja, vyhral v Grudziadzi 23:21.

V maďarskej lige sa v ofenzíve darilo hádzanárkam Mosonmagyaróváru, ktoré rozstrieľali domáci Fehérvár 47:31, Barbora Lancz prispela piatimi gólmi zo siedmich pokusov. Budaörs nestačil na favorizovaného lídra Ferencváros Budapešť (27:39), Anette Emma Hudáková skórovala dvakrát zo siedmich striel.

Nepríjemnú stratu v boji o popredné priečky v Nemecku utrpel Thüringer HC s Lýdiou Jakubisovou, ktorý prehral v Metzingene 33:35. V Poľsku Koszalin podľahol v nadstavbovej skupine o titul Lublinu 21:27, Alexandra Ivanytsia predviedla 9 zákrokov pri 35 strelách. V skupine o záchranu vyhral JKS Jaroslaw nad ukrajinským hosťom súťaže HC Galičanka Ľvov 31:21, Annamária Musáková mala na konte tri zákroky z ôsmich striel súperiek.

V českej nadstavbe o 5. - 8. miesto uspel Zlín proti Olomoucu 34:30, z čoho mali radosť brankárka Barbora Hanzalíková i Melani Jagodič.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: FB Mosonmagyaróvári Kézilabda Club