Pre fanúšikov Tatrana Prešov je doterajšie účinkovanie úradujúceho slovenského šampióna v Lige majstrov v hádzanej mužov 2019/2020 zatiaľ sklamaním. V najprestížnejšej európskej pohárovej súťaži sú po troch kolách bez bodu na poslednom 6. mieste. V stredu večer mohlo byť všetko inak. Hoci väčšinu duelu s fínskym tímom Cocks ťahali Šarišania za kratší koniec, Vučko a Muňoz Cabezón naklonili v 57. min skóre na stranu hostí, ktorí sa po dlhom čase ujali vedenia 27:26. Vzápätí najlepší strelec Tatrana Muňoz Cabezón dvakrát zaváhal v čistých príležitostiach, čo domáci využili na vyrovnanie a keď v sieti neskončila ani Rábekova strela, opäť udrelo na opačnej strane. Výsledkom bola prehra 27:29 (12:15).

"Dobre sme začali, ale potom prišli naše technické chyby, ktoré súperovi umožnili gólovo utiecť. Navyše, zranil sa Lukáš Urban a náš káder je už bez toho aj tak úzky. V druhom polčase sme zagresívnili obranu, zlepšili sme útok a v závere sme mali dokonca šancu na víťazstvo. Žiaľ, nevyužili sme príležitosti. Keď takéto šance nepremeníte, zápas sa nemôže skončiť inak,“ skonštatoval pre klubový web kouč Tatrana Slavko Goluža.

Ten sa mohol opäť spoľahnúť na gólovú prídel svojho pravého krídelníka Javiera Muňoza Cabezóna, ale práve on zaváhal vo chvíľach, keď sa takpovediac lámal chlieb. "Vedeli sme, že nás čaká náročný zápas. Mali sme vydarený vstup, ale potom sme si sami začali komplikovať jeho priebeh. V druhom polčase sa nám podarilo stiahnuť priepastný šesťgólový rozdiel a po bojovnom návrate mužstva som mal na ruke loptu, ktorá mohla rozhodnúť. Žiaľ, šancu som nepremenil. Rozhodujúci moment beriem na seba," nešetril sebakritikou španielsky krídelník, autor deviatich presných zásahov. Desiaty mohol pridať v úplnom závere, ale svoj šiesty pokus zo značky pokutového hodu nepremenil a neskorigoval prešovskú prehru na jediný gól.

Prešovčania prehrávali v úvode druhého dejstva už 13:19, ale potom otočili vývoj skóre a niečo vyše tri minúty pred koncom sa dostali aj do vedenia. "Ťažké je po takomto zápase čokoľvek povedať. Prvý polčas bol z našej strany nervózny. Sami sme dali súperovi krídla. Aj začiatok druhého polčasu bol z našej strany úplne zlý a Cocks nám ušiel na šesť gólov. Bojovnosťou sa nám podarilo skóre otočiť a krátko pred koncom sme aj vyhrávali. Našimi chybami a nepremieňaním šancí, ktoré musíme dávať, keď chceme vyhrávať, sme však umožnili súperovi uspieť. Gratulujem Cocksu k víťazstvu, v stredu bol lepším tímom," priznal chorvátsky pivot Leon Vučko.

Hádzanári Tatrana nenadviazali na svoje víťazstvo nad Cocksom spred dvoch rokov, keď sa stretli v Prešove v rámci turnaja 1. skupiny kvalifikácie v boji o postup do skupinovej fázy Ligy majstrov, v stretnutí o 3. miesto bol vtedy úspešnejší slovenský šampión, ktorý zvíťazil 30:27. Fínsky klub sa mu tentoraz v Riihimäki revanšoval takmer na chlp presne.

Autor: SITA, Foto: http://www.urheilusuomi.com/kuva_uusi2.asp?kuvaid=140713&galleriaid=3880