Hádzanárky HC Sporta Hlohovec majú už nejaký čas novú trénerku. Družstvo nováčika spoločnej slovensko-českej súťaže žien od prelomu októbra a novembra vedie Katarína Mocinecová, ktorá vystriedala vo funkcii Ivana Dávidka. "Snažili sme sa spraviť opatrenia. Žiaľ, nie všetko v tíme vyšlo a výsledky boli skutočne neuspokojivé. Po domácej prehre s Veselí nad Moravou, keď nás súper doslova deklasoval (25:44, pozn.), sme už boli nútení prijať radikálnejšie riešenie. Dávidek odviedol za tie roky kus dobrej roboty s dievčatami, za čo mu patrí vďaka," zdôvodnil na klubovom webe trénerskú zmenu prezident HC Sporta Patrik Voltmann.

 

Mocinecová má za sebou už dve stretnutia na hlohoveckej lavičke - na pôde majstrovskej Iuventy Michalovce podľahli jej zverenky vysoko 20:36 a naposledy utrpeli doma nešťastnú prehru s HK Hodonín 31:32. Sporte patrí v tabuľke MOL ligy predposledné 13. miesto so ziskom 2 bodov z 10 vystúpení.

 

"Ponuka ma milo prekvapila. Je to pre mňa veľká výzva. Vynasnažím sa čo najviac pomôcť družstvu a odovzdať mu moje skúsenosti. Chcem, aby sa zlepšovala naša hra a to určite prinesie aj výsledky," uviedla Mocinecová, ktorá je z minulosti spätá najmä s pôsobením v bratislavskom Interi, potom aj v českom Hodoníne. Paradoxne, práve proti tomuto moravskému klubu absolvovala domácu premiéru v hlohoveckých farbách. Zaujímavosťou je, že Dávidek i Mocinecová doviedli v uplynulej sezóne Hlohovec, resp. Hodonín k vybojovaniu si účasti v MOL lige 2019/2020.

 

Autor: SITA, Foto: iuventa-zhk.sk