Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce majú pred sebou ešte 60 minút hry, počas ktorých môžu zabojovať o finálovú účasť v Európskom pohári žien 2022/2023. Už postupom do semifinále dosiahli veľký klubový úspech na medzinárodnej scéne, ktorý by chceli ešte zveľadiť.

Po prehre 24:31 v prvom semifinálovom zápase na palubovke tureckého tímu Antalya Konyaalti BSK ich postupové nádeje klesli, ale v domácom prostredí sa vopred nevzdávajú. „Je to historický úspech klubu a aj môj osobný. Pre nás všetkých to veľa znamená. Stále snívame o tom, že si zahráme vo finále,“ vyjadrila sa v rozhovore pre web eurohandball.com skúsená michalovská opora Patrícia Wollingerová.

Odveta v Chemkostav aréne je na programe v nedeľu 26. marca od 16.00 h (rozhodujú Holanďan Schols a Belgičan Marten, priamy prenos na Sport1 TV). „Doma sme silnejší, máme výborný fanklub a určite nás priaznivci budú hnať dopredu. Budeme čo najviac bojovať, aby sme zmazali manko z prvého duelu. Antalya odohrala dobrý zápas. My sme nehrali tak agresívne, ako sme si povedali. Toto musíme v odvete zmeniť. Rozhodne im to nedarujeme ľahko. Tréner nás určite dobre pripraví. Verím, že uspejeme a naše ciele sa nám podarí naplniť,“ uviedla pre stránku EHF kapitánka Wollingerová.

So spoluhráčkami tento týždeň zvládli aj dohrávku 17. kola MOL ligy na pôde DHC Sokol Poruba (26:21). Aj v nedeľu budú potrebovať takú pevnú defenzívu, ako predviedli po zmene strán na ostravskej palubovke, keď za prvých 20 minút dostali jediný gól, aj ten bol z pokutového hodu, celkovo v druhom dejstve inkasovali iba šesťkrát.

Slovensko v tretej najvýznamnejšej európskej pohárovej súťaži žien v hierarchii EHF ešte nemalo finalistu. Doterajším maximom je semifinále, ktoré sa okrem Iuventy podarilo dosiahnuť ešte ŠKP Bratislava 2007/2008. V EPM (predchodca súčasnej Ligy majstrov) bol vo finále Inter Bratislava (1979/1980), v Pohári IHF Štart Bratislava (1986/1987), Tempo Partizánske (1991/1992) a v Pohári EHF HC SCP Banská Bystrica (1997/1998).

Európsky pohár žien 2022/2023 – semifinále - odveta:
nedeľa 26. 3. o 16.00 h: MŠK Iuventa Michalovce (SR) - Antalya Konyaalti BSK (Tur.), rozhodujú Yves Schols z Holandska a Stephen Martens z Belgicka, prvý zápas 24:31

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: https://www.facebook.com/konyaaltibld/