V MŠK Iuventa Michalovce už pracujú na podobe kádra na budúcu sezónu. Vedenie klubu zo Zemplína už predtým oznámilo predĺženie kontraktov so štyrmi členkami súčaného družstva: so zahraničnými brankárkami - Brazílčankou Nairou Morganou Mendesovou de Almeidovou, Ukrajinkou Irynou Jablonskou-Bobaľovou a reprezentantkami SR - krídelníčkou Martinou Popovcovou a spojkou Alenou Dvorščákovou.

Teraz však Iuventa zverejnila meno prvej posily. Je ňou bývalá hráčka michalovského klubu Veronika Habánková. Rodáčka z Trenčína sa do tímu úradujúceho slovenského šampióna vráti po štyroch rokoch. Ľavoruká hráčka aktuálne pôsobí v maďarskej Kisvárde. Jej dres si oblieka od sezóny 2019/2020. 

„Chcela som sa vrátiť domov a Michalovce považujem za svoj druhý domov. Po štyroch rokoch v Kisvárde som cítila, že je čas zmeniť prostredie. Dostala som viacero ponúk zo zahraničia i Slovenska, ale ako hovorím, chcela som ísť naspäť domov. V Michalovciach som strávila sedem rokov a aj preto som veľmi rada, že sme našli s vedením reč a dohodli sme sa na mojom druhom michalovskom pôsobení," cituje klubový web 27-ročnú reprezentantku SR využiteľnú na poste pravej spojky či krídla, ktorá sa s Iuventou dohodla na zmluve na dva roky.

Angažovanie Habánkovej môže súvisieť aj s ďalšou novinkou z tábora michalovských hádzanárok, ktorou je odchod Bibiany Štefanikovej. Ľavoruká krídelníčka, ktorá patrí aj do kádra slovenskej reprezentácie, si prvýkrát vyskúša zahraničný angažmán. Jej novým zamestnávateľom bude rumunský klub SCM Gloria Buzau. "Áno, je to pravda. Chcem sa posúvať v kariére vpred a v Buzau je určite možnosť napredovať," poznamenala pre slovakhandball.sk 24-ročná Štefaniková, ktorá sa s aktuálne 6. tímom tabuľky najvyššej rumunskej súťaže dohodla na dvojročnej spolupráci.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: iuventa-zhk.sk, archív B. Š.