Elitná slovenská rozhodcovská dvojica Andrej Budzák - Michal Záhradník sa môže tešiť na ďalšie vrcholné podujatie. Komisia pre pravidlá a rozhodcov Medzinárodnej hádzanárskej federácie (IHF) vybrala 16 párov arbitrov - medzi nimi aj Slovákov - na majstrovstvá sveta hráčok do 20 rokov, ktoré sa od 19. do 30. júna uskutočnia v Severnom Macedónsku.

Nomináciu dostalo deväť rozhodcovských dvojíc z Európy. Pre Budzáka so Záhradníkom to nie je prvá skúsenosť s vrcholným svetovým podujatím v juniorskej kategórii. Pred rokom sa predstavili na majstrovstvách sveta hráčov do 21 rokov v Grécku a Nemecku a v roku 2022 účinkovali na MS hráčok do 20 rokov v Slovinsku. V závere uplynulého roka absolvovali premiéru na majstrovstvách sveta žien v Dánsku, Nórsku a Švédsku.

V pondelok prišla z Európskej hádzanárskej federácie (EHF) pozitívna správa o nominácii Janky Stašovej na záverečný turnaj Európskej ligy žien 2023/2024 v rakúskom Grazi (11. - 12. 5.). Slovenská delegátka sa predstaví v rumunskom semifinálovom derby medzi CS Gloria 2018 BN Bistrita - H.C. Dunarea Braila.

 

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: archív A. B.