Počas uplynulých dní v strede týždňa bola chudobná ponuka zápasov zahraničných tímov so Slovákmi, ale v akcii boli aspoň dvaja.

Len tretiu prehru v domácom prostredí v aktuálnej sezóny ligovej súťaže vo Francúzsku utrpeli hádzanári tímu Fenix Toulouse Handball s Teodorom Paulom. Slovenský brankár so spoluhráčmi zaváhali pred svojimi fanúšikmi v stretnutí proti Cessonu (29:31). Napriek tomu si s prehľadom držia 4. priečku za triom PSG, Nantes, Montpellier.

Šláger maďarskej ligy dopadol jednoznačne pre Szeged, ktorý zdolal Ferencváros 39:23, pričom už po prvom polčase mal deväťgólový náskok. Za zdolaných hostí nastúpil Jakub Mikita, ktorý odohral takmer 25 minút a zo štyroch striel dosiahol jeden gól.

Vo štvrtok sa však začala aj olympijská kvalifikácia žien. Na turnaji v španielskom meste Torrevieja podľahli Češky domácim reprezentantkám 21:31 (10:19). Gól dunajskostredskej spojky Elišky Desortovej len zmiernil ich nezdar pri nevydranom vstupe do kvalifikácie. Španielky sa českým hráčkam revanšovali za decembrovú prehru 22:30 na svetovom šampionáte.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: FB Fenix Toulouse Handball