Slovenská hádzanárska reprezentantka Simona Szarková, ktorá v uplynulých dňoch prispela k postupu národného tímu žien na tohtoročný európsky šampionát, mení dres. Z Poľska sa presunie do Česka. V súčasnosti hráčka KGHM MKS Lubin sa vracia do spoločnej slovensko-českej súťaže - MOL ligy, v ktorej bude hrať za DHK Baník Most.

Jej angažovanie ohlásil úradujúci český vicemajster a bronzový medailista z nedávno skončeného ročníka MOL ligy. Pre 32-ročnú spojku Szarkovú to nebude neznáme pôsobisko, keďže si dres "čiernych anjelov" obliekala v období 2014 - 2018, keď tam prestúpila z HK Slovan Duslo Šaľa. 

Po Moste nasledovala krátka anabáza v nórskom Storhamar Haandball Elite, potom prišli angažmány v Maďarsku - od decembra 2018 v Mosonmagyaróvári, v sezóne 2021/2022 v Siófoku a v ročníku 2022/2023 v Kisvárde. Najlepšia hádzanárka SR za rok 2021 potom odišla do Lubinu, kde počas jednej sezóny v Poľsku okúsila aj zápasy Ligy majstrov. Novozámocká rodáčka pochádzajúca zo Šurian má na konte štarty na ME 2014 v Maďarsku a Chorvátsku (12. miesto) a MS 2021 v Španielsku (26. priečka).

Peter Kostka povedie hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce aj po tejto sezóne. Vedenie klubu zo Zemplína sa s ním dohodlo na ďalšej spolupráci. Štyridsaťročný kormidelník spečatil svojím podpisom novú zmluvu s platnosťou na ďalšie dve sezóny a s ročnou opciou.

"Pre nás bolo jasnou prioritou dohodnúť sa na novom kontrakte. Za Petra Kostku hovoria výsledky a napredovanie tímu za dva roky. Sme radi, že sa nám to podarilo a zostáva naším trénerom aj pre nasledujúce dve sezóny, v ktorých máme opäť vysoké ambície. Jednou z nich bude aj účasť v Európskej lige,“ uviedla pre Noviny Zemplína športová riaditeľka MŠK Iuventa Michalovce Helena Aspridu.

Kostka v prvej sezóne svojho pôsobenia na michalovskej lavičke získal s družstvom Iuventy Slovenský pohár, titul vicemajstra SR a dosiahol semifinálovú účasť v Európskom pohári. V aktuálnom súťažnom ročníku majú jeho zverenky na konte už dve trofeje (MOL liga, SP), v Európskom pohári sú zatiaľ semifinalistkami a čaká ich boj o titul národného šampióna.

"Rokovania boli relatívne krátke. Som rád, že sme sa zhodli vo vízii smerovania klubu pre najbližšiu budúcnosť. Mňa veľmi oslovila možnosť pobiť sa o účasť v skupinovej fáze Európskej ligy. Beriem to ako obrovskú možnosť pre tím, ale aj pre mňa osobne ako stále ešte mladého trénera. Budem mať možnosť podieľať sa na výbere hráčok, ktoré v lete prídu. Je to príležitosť, ktorá sa neodmieta, ďakujem vedeniu klubu za prejavenie dôvery,“ poznamenal bratislavský rodák.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: FB DHK Baník Most