Radostná správa prišla v stredu z Hodonína, kde sa uskutočnila porada klubov MOL ligy žien a predstaviteľov oboch národných zväzov. Spoločná slovensko-česká súťaž hádzanárok, ktorej 22. ročník sa v sobotu skončil zápasmi záverečného 22. kola a jeho víťazom sa stal MŠK Iuventa Michalovce pred HC DAC Dunajská Streda, bude mať svoje pokračovanie.

Pôvodne to vyzeralo, že aktuálna sezóna bude nateraz poslednou, v ktorej budú najlepšie ženské kluby z oboch krajín účinkovať v spoločnej ligovej súťaži. Aj Slovenský zväz hádzanej (SZH) sa chystal na alternatívu samostatnej najvyššej domácej súťaže, keďže sezóna 2023/2024 bola posledná, na ktorú bola podpísaná zmluva o českou stranou. Napokon je všetko inak a MOL liga žien bude predsa len pokračovať.

"V tejto chvíli je najdôležitejšia správa s pozitívnou informáciou, že dnes sa podpísala trojstranná zmluva medzi Slovenským zväzom hádzanej, Českým zväzom hádzanej a Asociáciou ligových klubov hádzanej na ďalšie tri súťažné ročníky. Ten najbližší sa s dvanástimi účastníkmi - deviatimi českými a troma slovenskými - začne počas víkendu 7. - 8. septembra 2024. Za pokračovanie súťaže boli všetky kluby i oba národné zväzy. Nemení sa ani partner súťaže, takže naďalej to bude MOL liga," informoval riaditeľ súťaží SZH a riaditeľ MOL ligy Peter Brunovský.

Slávnostný akt podpisu zmluvy o pokračovaní spolupráce v projekte spoločnej súťaže na ďalšie trojročné obdobie za účastí šéfov spomenutých troch organizácií Jaroslava Holešu (SZH), Ondřeja Zdráhalu (ČSH), Jana Schneidera (ALKH) a zároveň starostu Hodonína sa uskutočnil na radnici tohto moravského mesta. Súčasťou porady bola aj príprava súťažného ročníka 2024/2025 (kalendárny plán, legislatívne predpisy, marketing).

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: SZH