Do konca uplynulej sezóny kapitán hádzanárov Tatrana Prešov Oliver Rábek už nebude pôsobiť v klube zo Šariša. Skúsený hráč a vedenie Tatrana sa dohodli na predčasnom ukončení zmluvy, ktorá mala byť pôvodne platná až do konca júna 2025. Informoval o tom klubový web rekordného slovenského šampióna.

Novozámocký odchovanec Rábek odohral v prešovskom drese jedenásť sezón. Tridsaťpäťročná ľavá spojka pôsobila v Tatrane od sezóny 2012/2013. „Po vzájomnej dohode nebudeme okolnosti a dôvody predčasného ukončenia spolupráce špecifikovať. Oliverovi prajeme veľa šťastia v budúcom klube a jeho ďalšej kariére. Ďakujeme mu za to, čo doteraz pre Tatran odviedol,“ bez uvedenia podrobností skonštatoval generálny manažér Tatrana Marián Magdoško.

Majiteľ prešovského klubu Miloslav Chmeliar sa v nedávnom rozhovore vyjadril, že Rábek si môže hľadať nový angažmán. „Oliver Rábek nebol pravým lídrom a my sme mu po skončenej sezóne oznámili, že napriek ešte dva roky platnej zmluve môže odísť. Dali sme mu súhlas, že môže ísť cez letnú prestávku na dva mesiace do Kataru," povedal ešte v júni Chmeliar, ktorý dodal, že v prípade hráčovho zotrvania už nebude vo funkcii kapitána tímu. Odvtedy neuplynul ani mesiac a je jasné, že Rábek v Tatrane nezostane.

V Prešove budú na Rábekovu pozíciu chcieť angažovať nového hráča. „Hľadáme adekvátnu náhradu. Keďže sme stále v rokovaní s hráčom, ktorého by sme radi v Tatrane privítali, nebudeme zatiaľ bližšie špecifikovať podrobnosti. Vo chvíli, keď sa nám podarí uzatvoriť kontrakt, budeme verejnosť o novej posile informovať,“ dodal pre tatranpresov.sk Magdoško.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: tatranpresov.sk