Slovenská hádzanárska reprezentantka Karin Bujnochová vlani prestúpila do Zaglebia Lubin s úradujúcim poľským šampiónom absolvovala klubovú sezónu, akú vo svojej kariére ešte nezažila. V domácich súťažiach so svojimi spoluhráčkami neokúsili chuť prehry, dokonca ligou i pohárom prešli bez zaváhania, čím sa postarali o zápis do klubovej histórie. Viac o víťaznej jazde prezradila 28-ročná spojka v rozhovore pre slovakhandball.sk.

Máte za sebou prvý rok pôsobenia v Poľsku. Naplnil angažmán v Lubine vaše očakávania?
„Bola to veľmi úspešná sezóna, v ktorej sme na poľskej scéne ani raz neprehrali. Splnili sme klubové ciele, ktorými bolo obhájiť majstrovský titul a získať Poľský pohár. Som veľmi rada, že sa nám to podarilo a prešli sme celú sezónu na víťaznej vlne."

Pôsobili ste v spoločnej slovensko-českej súťaž a v druhej najvyššej francúzskej súťaži. Ako vyznieva v porovnaní s nimi poľská liga?
„Poľská liga nepatrí medzi top ligy na svete, ale má svoju kvalitu. V porovnaní s MOL ligou je určite kvalitnejšia. Myslím si, že hráčky majú väčšiu individuálnu kvalitu, variabilnosť a taktiež fyzicky sú lepšie pripravené, pretože sa tu kladie veľký dôraz na posilňovňu. Všetky tímy v lige sú profesionálne, čo je tiež podstatný faktor. S francúzskou ligou je porovnanie náročnejšie, pretože porovnávam dva úplne odlišné štýly hádzanej a dve veľmi odlišné ligy. Povedala by som, že liga vo Francúzsku bola vyrovnanejšia, posledný mohol zdolať prvého. Tu je značný rozdiel medzi prvým a posledným."

Titul ste si zaistili už v predstihu, pričom ste vyhrali všetky ligové duely. Má Lubin také suverénne postavenie?
„Myslím si, že v tejto sezóne sme boli suverénne. Všetko do seba dobre zapadlo. V predchádzajúcich sezónach to tak však nebolo. Zároveň viem, že ďalšia sezóna tiež nebude ľahká. Predsa len sme dokázali prejsť celou sezónou bez prehry, čo sa v histórii klubu ešte nestalo."

Nebolo ťažšie sa motivovať na každý jeden duel, keď víťazstvá prichádzali takpovediac ako na bežiacom páse?
„Pôsobím v tíme, v ktorom majú všetky hráčky víťaznú mentalitu a sú veľké profesionálky. Myslím si, že sa ani raz nestalo, aby niekomu chýbala motivácia na ďalší zápas. Síce to možno vyznieva, že sme sezónou prešli ľahko, ale, samozrejme, bol aj zápasy, ktoré neboli jednoduché a nie vždy sa to víťazstvo zrodilo jednoducho."

Bol ambíciou vášho klubu obhájiť titul bez zaváhania?
„Cieľ bola obhajoba. To, že sa nám to podarilo bez zakopnutia, bolo len plus."

Počas uplynulého víkendu ste pridali aj triumf v domácej pohárovej súťaži. Už ste stihli všetko aj osláviť?
„Samozrejme, oslavy stále trvajú, takže si to naplno užívam a teším sa zároveň na letnú pauzu na domov a rodinu."

Jedine v Európskej lige ste nezanechali výraznejšiu stopu, keď vaše účinkovanie ukončila Podravka Vegeta Koprivnica v 3. kvalifikačnom kole. Neúčasť v skupinovej fáze brali v klube ako neúspech?
„Dokonca ani v Európskej lige sme neprehrali v riadnom hracom čase, keď sme dvakrát s Podravkou remizovali a napokon rozhodli až penalty. Obidva zápasy boli pre nás trochu smoliarske a myslím si, že nám veľmi ani herne nevyšli. Určite sa to považovalo za neúspech."

Vlani ste sa dohodli na ročnom kontrakte s opciou. Budete si aj naďalej obliekať dres Zaglebia?
„Po zvážení mnohých pre a proti som sa rozhodla nakoniec zmluvu predĺžiť a aj budúcu sezónu budem pôsobiť v Lubine."

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: Handball Polska, https://www.facebook.com/MKSZaglebieLubin/, archív K. B.