V Európskej lige mužov 2022/2023 je posledným slovenským zástupcom Jakub Mikita, ktorý s Ferencvárosom Budapešť polčas živil nádej na úspešný výsledok v prvom osemfinále, keď nad francúzskym Montpellierom mali so spoluhráčmi v polčase k dobru jednogólový náskok a napokon podľahli 30:36.

V českej extralige sa začalo play-off. Vyrovnaná séria je zatiaľ medzi pražskou Duklou a Zubří. Prvý zápas vyhrala domáca Dukla 31:25, za ktorú Marek Hlinka neskóroval a Matúš Moravčík mal na konte jedno vylúčenie. V druhom stretnutí uspelo Zubří pod taktovkou kouča Petra Dávida 32:30. Prehru nepomohlo odvrátiť ani päť gólov Hlinku, Moravčík sa nepresadil. Jičín bez Ľuboš Hlipalu nestačil na Karvinú (24:34).

Vo Švajčiarsku sa HSC Suhr Aarau nepodarilo prerušiť negatívnu sériu, keď družstvo Martina Slaninku doma podľahlo Kadetten Schaffhausen tesne 27:28 a pripísalo si ôsmu ligovú prehru za sebou. Slovenský pivot mal stopercentnú bilanciu štyri strely - štyri góly.

V Nemecku prišlo Lipsko o úspešnú štvorzápasovú sériu výhier v I. bundeslige. Mužstvo asistenta trénera Miloša Puteru prehralo na pôde Erlangenu 32:36. Bergischer HC s Csabom Szücsom ml. naplno zabodoval tretíkrát v rade, nad posledným ASV Hamm-Westfalen vyhral jednoznačne 34:24.

V druhej najvyššej nemeckej súťaži si kluby Slovákov vymenil svoje pozície. Dessau zdolalo Essen 38:30, Dávid Mišových premenil na gól dve z troch striel. Dessau sa v tabuľke dostalo pred Nordhorn, ktorý doma podľahol VfL Lübeck-Schwartau 28:29. Dominik Kalafut skóroval z pokutového hodu a raz bol vylúčený.

Auto: slovakhandball.sk
FOTO: hcduklapraha.cz