Dnes oslavuje 88. narodeniny člen Siene slávy Slovenskej hádzanej Jozef Zápražný, ktorý bol do nej uvedený medzi prvými laureátmi v roku 2011.

Keďže ide o prestupný rok, tak má dnes Jozef Zápražný oficiálne iba 22 rokov. „Máte pravdu, práve ste ma zastihli v obchode,“ privítal nás jemu typickým úsmevom a pokračoval: „Zdravie mi našťastie slúži, no chrbtica a nohy sem tam už neposlúchajú. Som v kontakte s hádzanárskym hnutím a pravidelne komunikujem s Mirom Jursíkom. Debatovali sme nedávno aj o uvedení nových členov do Siene slávy.“

Tento spoluzakladateľ hádzanárskeho klubu Slovan Modra v roku 1954 a jeho bývalý hráč (1954 – 61) pôsobil i ako prvoligový rozhodca (1962 – 73). A od roku 1973 bol predsedom Slovenského zväzu hádzanej dlhých osemnásť rokov a má stále výborný prehľad o tom čo sa v našom hnutí deje. „Včera som sledoval kvalifikačný zápas žien proti Izraelu a veľmi som sa tešil z víťazstva. Dnes to budeme mať proti Nemecku ťažšie, no ak by sa podarilo uhrať dobrý výsledok, bol by som rád. Pozdravujem všetky dievčatá a odkazujem im, že im večer budem držať silno palce,“ dodal tento večne usmiaty a pozitívne naladený pán, ktorému prajeme všetko najlepšie k narodeninám a najmä nech mu slúži zdravie.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: SZH