Európska liga mužov bude pokračovať už bez slovenského zastúpenia. Ferencváros Budapešť s Jakubom Mikitom hladko prehral v odvete osemfinále na pôde francúzskeho Montpellieru 29:43 a v súťaži skončil.

Nemecké Lipsko, kde pôsobí asistent trénera Miloš Putera, v I. bundeslige doma trochu nečakane zakoplo s Gummerbachom (30:34).

Vo štvrťfinále českej extraligy zvýšila Karviná vedenie vo štvrťfinálovej sérii s Jičínom na 2:0, hosťom pri prehre 27:30 chýbal Ľuboš Hlipala. Slováci absentovali v zostavách svojich tímov v dueli play-out Kopřivnice (Kancel) - Nové Veselí (Hajko, Parolly). Spokojnejší po výhre 28:26 boli domáci.

Hádzanárky Kristiansandu s asistentom trénera Tomášom Hlavatým absolvovali dlhodobú časť najvyššej nórskej súťaže bez zaváhania, keď naposledy vyhrali na pôde Molde 42:33.

Vo štvrťfinále Maďarského pohára sa nedarilo klubom Sloveniek. Viktória Györiová síce premenila oba strelecké pokusy, ale jej Szombathely vysoko prehral s favorizovaným Györom 15:39. Anette Emma Hudák štyrikrát vystrelila bez gólovej radosti a raz bola vylúčená pri prehre Budaörsu s MTK Budapešť (22:30).

Vo švajčiarskej lige si Brühl poradil s Herzogenbuchsee 28:26, Katarína Šimová prispela jedným gólom z dvoch striel, výhra potešila aj člena realizačného tímu víťaziek Ľubomíra Švajlena.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: fradi.hu