V maďarskej lige sa vo výbornom svetle predviedol Martin Potisk, ale ani jeho deväť gólov z dvanástich striel počas 47 minút na palubovke do siete Ferencvárosu nestačilo tímu HE-DO B.BRAUN Gyöngyös na bodový zisk (30:35). Za víťazov si Jakub Mikita pripísal jednu neúspešnú strelu a dve vylúčenia.

V Rakúsku získal Ferlach dôležité body, keď vyhral v Linzi 31:29, z čoho mal radosť aj brankár Michal Martin Konečný. Hollabrunn s trojgólovým Jurajom Briatkom podľahol Kremsu 26:33 a uzatvára tabuľku.

V Nemecku prerušili hádzanári Lipska s asistentom trénera Milošom Puterom sériu piatich prehier za sebou v I. bundeslige, keď zdolali Bergischer HC 33:22. Stuttgartu s Martinom Slaninkom sa nepodarilo zabodovať na pôde Hannoveru-Burgdorf (30:33).

V českej extralige v súboji klubov Slovákov nedotiahli zverenci trénera Petra Dávida na lavičke Zubří do úspešného konca duel s Lovosicami, keď po nádejnom polčase podľahli 33:35. Mikuláš Kucsera ml. skóroval trikrát, na druhej strane bol Marek Hniďák so siedmimi gólmi jedným z najlepších strelcov víťazných hostí.

Adrian Gábriš pomohol šiestimi gólmi Maloměřiciam k výhre nad Hranicami (30:22), okrem toho bol raz vylúčený. Frýdek-Místek s trénerom Danielom Valom zvíťazil na pôde Jičína hladko 30:19 a zaistil si účasť v play-off. Dvoma gólmi k tomu prispel Marián Hajko. Pražská Dukla nedala šancu Brnu (35:26), Marek Hlinka skóroval raz, Matúš Moravčík sa strelecky nepresadil, za zdolaných mal Jakub Tóth na konte gól i vylúčenie, v zostave figuroval aj brankár Andrej Furman. Otto Kancel videl v drese Kopřivníc v 60. min červenú kartu za tri vylúčenia, súper zo Strakoníc to využil na strelenie dvoch gólov a otočenie výsledku na 30:29.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: gykk.hu