Dramatický boj o účasť v play-off v českej extralige vyvrcholil v záverečnom kole základnej časti. Čierny Peter zostal Novému Veselí, ktoré v priamom súboji o postup do prvej osmičky podľahlo v Brne (25:31). Slováci - na domácej strane Vladimír Ratkovský, u hostí Andrej Parolly, Marián Hajko - vyšli naprázdno. Naopak, Zubří to vďaka záverečnému šesťbodovému finišu dokázalo, zverenci kouča Petra Dávida vyhrali nad Hranicami 41:30. V súboji Jičín - Frýdek-Místek (28:27) zostal smutný kormidelník hostí Daniel Valo. Otto Kancel (Kopřivnice) nedohral pre tri vylúčenia (ČK v 54. min) duel s Plzňou (27:30). Maloměřice s trénerom Františkom Urbanom uzavrelo dlhodobú časť výhrou nad Strakonicami (28:22).

V maďarskej lige sa konfrontácia tímov zo spodku tabuľky skončila triumfom Ceglédu nad Budai Farkasok 35:25, Martin Mazák k tomu prispel jedným gólom a raz bol vylúčený. Ferencváros s Jakubom Mikitom vyhral proti Szegedu prvý polčas (19:17), ale na konci sa tešili hostia (37:33). Gyöngyös nestačil na Telekom Veszprém (29:38), pričom Martin Potisk premenil na gól tri zo šiestich pokusov a odpykal si jeden trest. Za Fejér-B.Á.L. Veszprém nenastúpil Šimon Macháč, ale jeho spoluhráči uspeli na pôde Dabasu 32:31, keď po polčase mali už osemgólový náskok (18:10).

Vo Švajčiarskom pohári sa hráčom HC Kriens-Luzern pod vedením trénera Petra Kukučku podarilo postúpiť do finále, keď vyhrali nad HSC Suhr Aarau (31:29), za ktorý sa šesťkrát z ôsmich pokusov presadil Martin Slaninka (raz bol aj vylúčený). Slovenského pivota vyhlásili za najlepšieho hráča HSC.

V ligovej súťaži vo Švajčiarsku pomohol Marián Žernovič St. Gallenu 12 zákrokmi zo 41 striel v stretnutí na palubovke Kreuzlingenu 31:29.

V Nemecku sa v I. bundeslige radoval Csaba Szücs ml. z úspechu Bergischeru na pôde Wetzlaru (28:22). V II. bundeslige sa HSG Nordhorn-Lingen dostal na 4. miesto, keď zdolal Motor Záporožie 35:27, Dominik Kalafut premenil obe svoje strely. Dessau remizovalo v Grosswallstadte 27:27, Dávid Mišových skóroval raz z troch pokusov.

Michal Martin Konečný so spoluhráčmi z rakúskeho Ferlachu neuspeli proti domácemu Fivers Margareten (28:33).

Vo Francúzsku sa Teodor Paul so spoluhráčmi z Toulouse musel skloniť pred umením PSG (26:38).

Górnik Zabrze bez Ľubomira Ivanicju potvrdil 3. miesto v tabuľke najvyššej poľskej súťaže víťazstvom nad Kwidzynom 28:24.

Pražskej Dukle nevyšiel prvý duel štvrťfinále Európskeho pohára, keď vo Švédsku prehral s Alingsaasom 33:39. Matúš Moravčík skóroval raz, Marek Hlinka nefiguroval v zápise o stretnutí.

Jomi Salerno potvrdilo líderskú pozíciu v tabuľke talianskej ligy víťazstvom 32:20 v Padove, na ktorom mala šesťgólový podiel Vladimíra Bajčiová.

V maďarskej lige prispela Anette Emma Hudáková stopercentnou streľbou (4 góly) k remíze 27:27 s Dunaújvárosom, za ktorý predviedla Viktória Oguntoyová štyri zákroky z 13 striel. Mosonmagyaróvár si poradil s Fehérvárom 30:27, ale Barbora Lancz sa z dvoch striel nepresadila.

V Poľsku pokračuje vo víťaznom ťažení Zaglebie Lubin, ktoré zdolalo Kobierzyce 30:24 aj so štvorgólovým príspevkom Karin Bujnochovej.

Nemecký Thüringer HC uhral v prvom štvrťfinále Európskej ligy na pôde nórskeho tímu Sola remízu 35:35, Lýdia Jakubisová bola raz vylúčená.

V Rakúsku nestačilo Stockerau napriek trom gólom Diany Michálkovej na vedúce Hypo (22:30). Tretí MGA Fivers s brankárkou Adrianou Medveďovou zaváhal vo Feldkirchu (21:23). Füchse nestačilo na Dornbirn (23:29), Nicol Nejedlíková skórovala raz. 

Brühl, kde pôsobí v realizačnom tíme Ľubomír Švajlen, postúpil do finále Švajčiarskeho pohára žien vďaka výhre nad Winterthure (27:22).

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: https://www.facebook.com/hscsuhraarau/