Slovenský hádzanár Martin Slaninka sa nečakane vracia do Nemecka, kde naposledy pôsobil pred siedmimi rokmi. Tridsaťštyriročný pivot švajčiarskeho HSC Suhr Aarau sa stal hráčom TVB Stuttgart, pričom s účastníkom I. bundesligy sa dohodol na kontrakte do konca aktuálnej sezóny.

Stuttgarský klub pri absencii dvojice Lukas Laube - Fynn Nicolaus hľadal náhradu na prestupovom trhu a vybral si niekdajšieho reprezentanta SR. Slaninka v roku 2017 opustil tím Eulen Ludwigshafen a zamieril do krajiny helvétskeho kríža, kde sa vypracoval na opory družstva Suhr Aarau, obzvlášť v obrane, ale dokázal sa presadzovať aj v útoku, o čom svedčí 514 gólov v 180 majstrovských dueloch v drese HSC.

Až 202 cm vysoký Slovák sa už zapojil do tréningového procesu TVB, premiéru za "Wild Boys" absolvuje v nedeľu proti HSG Wetzlar. „Teším sa na bundesligovú súťaž. Som extrémne motivovaný a myslím si, že môžem stuttgartskému klubu v odvetnej časti pomôcť dosiahnuť stanovené ciele," vyjadril sa pre klubový web Slaninka.

Spokojnosť s jeho angažovaním vyjadrilo aj vedenie. „Po zranení Lukasa Laubeho sme intenzívne hľadali riešenie na pozíciu pivota. Sme radi, že sme v Martinovi Slaninkovi získali do konca sezóny tak skúseného hráča," poznamenal Jürgen Schweikardt, šéf TVB Stuttgart, ktorému v tabuľke najvyššej nemeckej súťaže patrí aktuálne 15. miesto a bude sa chcieť vyhnúť boju o záchranu.

Martin Slaninka pred pôsobením v HSC Suhr Aarau odohral dve sezóny za nemecký TSG Ludwigshafen-Friesenheim, do ktorého zamieril v lete 2015 z HK Agro Topoľčany. Predtým do konca prvej polovice roka 2013 hrával robustný pivot za bratislavský ŠKP.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: TVB Stuttgart