Víťazstvá klubov Slovákov prinieslo víkendové kolo v španielskej Lige Asobal. Nava otočila duel proti družstvu Puente Genil z 13:16 na 27:26, Jakub Prokop dal päť gólov z ôsmich pokusov a pridal tri asistencie, Tomáš Smetánka skóroval dvakrát z troch striel. Stopercentnú úspešnosť streľby mal Marko Jurkovič pri výhre Torrelavegy na pôde Sinfínu (37:30), v ktorom bol autorom troch presných zásahov.

Lovosice pripravili plzenskému lídrovi českej extraligy prvú prehru, keď ho zdolali 29:28. Marek Hniďák dal dva góly, ale utrpel zranenie ruky. Frýdek-Místek s trénerom Danielom Valom a trojgólovým Mariánom Hajkom nedal šancu Maloměřiciam (41:23), ktoré viedol František Urban a v zostave figuroval Adam Kanaloš. Zubří prišlo o triumf v Kopřivniciach (Otto Kancel bol súčasťou realizačného tímu) štyri sekundy pred koncom gólom z pokutového hodu. Z tímu kouča Petra Dávida prispel Mikuláš Kucsera ml. k remíze (29:29) piatimi gólmi.

Vo Francúzsku sa po siedmich zápasoch skončila víťazná šnúra Toulouse. Družstvo brankára Teodora Paula podľahlo v Chambéry 32:33 a nevyužilo šancu ísť na 2. priečku.

Vo švajčiarskej lige HSC Suhr Aarau vyhral v Ženeve u posledného družstva tabuľky 31:25, Martin Slaninka dal gól zo štyroch striel, raz bol vylúčený. HC Kriens-Luzern pod vedením trénera Petra Kukučku podľahol v súboji o 2. priečku poradia doma s GC Amicitia Zürich 27:29.

V Nemecku Dessau s Dávidom Mišovýchom prehralo na palubovke Vinnhorstu 26:34 a kleslo na zostupové priečky v II. bundeslige. Gólom v poslednej minúte prišiel o body Minden, keď Grosswallstadtu podľahol 29:30, Tomáš Urban premenil na gól jednu zo svojich dvoch striel. Nordhorn-Lingen remizoval v Hüttenbergu (32:32), pričom Dominik Kalafut sa trikrát odhodlal k zakončeniu a raz sa tešil z gólu.

V Maďarsku HE-DO B.BRAUN Gyöngyös bez zraneného Martina Potiska remizoval s Csurgó 26:26, Budakalász zdolal NEKA 31:28, no Michal Tóth zostal bez úspešného zákroku.

V najvyššej rakúskej súťaži opäť naplno zabral Ferlach s brankárom Michalom Martinom Konečným, keď vyhral na pôde Vöslau 28:27. Naopak, Hollabrunn s dvojgólovým Jurajom Briatkom nestačil na Graz (23:26).

Taliansky Brixen podľahol tímu Sassari 26:27, čo bola jeho len druhá prehra v ročníku. Marek Korbel dal tri góly a štyrikrát prihral spoluhráčom na gól, okrem toho videl červenú kartu.

Gwardia Koszalin zvládla v nižšej poľskej súťaži domáci súboj s Wejhorowom (39:37), Ľubomir Ivanicja sa trikrát zapísal do streleckej listiny.

V Európskom pohári mužov tímy so slovenským zastúpením ťahali v prvých zápasoch 3. kola za kratší koniec. Brno po vyrovnanom polčase prehralo na pôde RK Vogošča z Bosny a Hercegoviny 23:30, Jakub Tóth sa do štatistík nezapísal, Andrej Furman mal na konte tri zákroky pri ôsmich strelách. Maďarský Ferencváros s Jakubom Mikitom (jedno vylúčenie) nestačil na švajčiarsky Bern (29:33).

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: Daniel Pérez / balonmanonava.com