Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce zvíťazili vo štvrťfinále Európskeho pohára žien 2023/2024 aj v odvete. Zverenky trénera Petra Kostku si po minulotýždňovej vysokej výhre 30:18 poradili s holandským družstvom Cabooter HandbaL Venlo aj na jeho pôde, keď v sobotu triumfovali tesne 27:25 (12:12).

Zemplínčanky, pre ktoré to bol už ôsmy víťazný duel v tejto edícii kontinentálnej pohárovej súťaže číslo tri, suverénne postúpili do semifinále, čím vyrovnali svoj úspech z vlaňajška. O účasť vo finále budú bojovať s postupujúcim z dua Sport Benfica Lisabon (Portug.) - Armada Praxis Yalikavaspor (Tur.). Prvý zápas víťazne zvládla Benfica (33:29).

Výsledok - Európsky pohár žien 2023/2024 - štvrťfinále - odveta - sobota:
Cabooter HandbaL Venlo (Hol.) - MŠK Iuventa Michalovce (SR) 25:27 (12:12) - prvý zápas 18:30, do semifinále postúpila Iuventa
Najviac gólov za Venlo: Grummelová 5/1, Kruijswijková 5/2
Zostava a góly Iuventy: Mendesová de Almeidová, Jablonská-Bobaľová – Radovičová 4/4, Pejovičová, Dorszová 2, Popovcová 1, Bačenková 4, Habánková 3, Soskydová, Kohučová, Wollingerová 2, Kompaniecová 5, Biegerová, Klučková 5, Krivokapičová 1
Pok. hody: 4/3 - 4/4, vylúčené: 3 - 4, rozhodovali: Härgin a Makejev (obaja Est.), 400 divákov

Iuventa nenechala nič na náhodu a postrážila si vstup do stretnutia. V prvej desaťminútovke išla do vedenia 2:0 i 4:1, ale domáce sa po štvrťhodine hry dotiahli na 5:6 a o chvíľu neskôr dokonca na chvíľu prebrali vedenie (8:7 a 9:8). Michalovčanky však následne opäť naklonili skóre na svoju stranu, no tímy išli na prestávku na nerozhodného stavu. Aj v druhom dejstve sa pokračovalo vo vyrovnanom duchu. Pred záverečnými desiatimi minútami hostky odskočili dvoma gólmi na 24:22, čo sa ukázalo ako rozhodujúce, lebo snaha hráčok Venla o obrat  či úplné zmazanie manka už úspech nepriniesla.

Hlas:
Peter Kostka (tréner Iuventy): „Chceli sme natiahnuť našu víťaznú šnúru a spečatiť postup triumfom. Nehrali sme až tak dobre a s ľahkostou, nevedeli sme sa dostať do tempa, naša hra bola profesorská, a tak sme súpera vrátili do zápasu. Ani raz však nenastal moment, keď by Venlo mohlo pomýšľať, že sa vráti do boja o postup. Teší ma, že sme si to v pohode ustriehli a tešíme sa zo semifinálovej účasti."

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: iuventa-zhk.sk