Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce majú po roku na dosah druhýkrát semifinálovú účasť na európskej pohárovej scéne. Po minulotýždňovom jednoznačnom domácom víťazstve 30:18 nad holandským Cabooter HandbaL Venlo potrebujú zvládnuť ešte odvetu štvrťfinále Európskeho pohára žien 2023/2024, ktorá je na programe v sobotu 16. marca od 19.00 h na pôde súpera (rozhodujú Estónci Härgin a Makejev).

Dvojciferný náskok sa javí ako pohodlná východisková pozícia, ale v rovnakej situácii boli aj pred rokom vo štvrťfinálovej konfrontácii s poľským Eurobud JKS Jaroslaw. Prvý polčas odvety sa však skončil osemgólovým mankom a nastali obavy, ktoré sa potom v druhom dejstve, našťastie, rozplynuli.

"Musíme si zobrať ponaučenie z minulého roka. Máme síce dvanásťgólový náskok, ale ten ešte nič neznamená. Sme v polčase dvojzápasu a vo Venle začíname od 0:0. Potrebujeme udržať tempo, hrať tak dobre ako doma a potom sa môžeme tešiť z postupu," tvrdí krídelníčka Lívia Klučková.

Iuventa je blízko k vyrovnania svojho najlepšieho výsledku, ale zároveň sa túži ešte výraznejšie zapísať do histórie. "Vieme z minulého roka, že každý gól je dôležitý, v pohárových súťažiach obzvlášť. Je to náročné, ale ideme krok za krokom. V každom prípade je lákavé ísť čo najďalej. Chceme ísť až do finále," priznala michalovská kapitánka Patrícia Wollingerová, ktorá sa so spoluhráčkami mohla počas týždňa pripravovať na odvetu bez ligových povinností.

Postupujúci z dvojice Michalovce - Venlo sa v apríli stretne v semifinále s úspešnejším z dua Sport Benfica Lisabon (Portug.) - Armada Praxis Yalikavaspor (Tur.). Prvý zápas víťazne zvládla Benfica (33:29).

Európsky pohár žien 2023/2024 - štvrťfinále - odveta:
sobota 16. 3.: 19.00 h Cabooter HandbaL Venlo (Hol.) - MŠK Iuventa Michalovce (SR), prvý zápas 18:30, rozhodujú: Edvin Härgin a Erik Makejev z Estónska

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: zhk-iuventa.sk/Peter Brendza