Svoju najbližšiu budúcnosť má vyriešenú aj slovenská hádzanárska reprezentantka Adriána Holejová. Dvadsaťpäťročná spojka pôsobí od svojho prestupu z Iuventy Michalovce druhú sezónu v OGC Nice Côte d'Azur Handball a v tíme účastníka najvyššej francúzskej súťaže pridá ešte minimálne jednu.

Holejová, ktorá sa v drese Nice v aktuálnom ročníku prehupla do druhej stovky strelených gólov, sa svojimi výkonmi vypracovala medzi nosné hráčky svojho družstva a je úspešnou nasledovníčkou svojej krajanky Martiny Školkovej. 

Váš francúzsky klub v uplynulých dňoch zverejnil informáciu, že si jeho dres budete obliekať aj v nasledujúcej sezóne. Na aké obdobie znie dohoda?
„Kontrakt som predĺžila už na konci minulého roka, ale oficiálne sa to zverejnilo až v uplynulých dňoch. Dohodli sme sa s predstaviteľmi klubu na ročnej zmluve s opciou na rovnako dlhé obdobie, pretože mi vyšli v ústrety, keďže som chcela odísť. Napokon som sa však rozhodla zostať, a tak sme sa dohodli ešte na jeden rok."  

Zvažovali ste aj iné alternatívy?
„Samozrejme, mala som aj iné ponuky a zvažovala som ich, keďže mojím cieľom je hrať aj Európsku ligu či Ligu majstrov."

Aká je vaša pozícia v tíme?
„Hrávam celé zápasy a dovolím si tvrdiť, že patrím medzi kľúčové hráčky, ktoré ťahajú naše družstvo."

Ste hráčka, ktorá dokáže nastupovať na všetkých postoch spojkového radu. Kde vás najviac využívajú v Nice?
„Primárne nastupujem na pravej spojke, ale z času na čas sa ocitnem aj na ľavej či strednej." 

Druhý rok pôsobíte vo Francúzsku, ako vnímate tamojšiu najvyššiu súťaž - jej kvalitatívnu úroveň? Vyhovuje vám?
„Kvalita ligy je na vysokej úrovni. Myslím si, že každý dobrý a kvalitný hráč si nájde spôsob ako prosperovať v ktorejkoľvek lige, pokiaľ na to má schopnosti."

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: FB OGC Nice Côte d'Azur Handball