Nórsky Kristiansand s trénerom Tomášom Hlavatým si po štvrťfinálovom konci v Lige majstrov napravil chuť víťazstvom v prvom semifinále v domácej ligovej súťaži nad Larvikom 34:25.

V Poľsku si už isté majsterky zo Zaglebia Lubin poradili s Gnieznom 32:23, k čomu jedným gólom prispeli Simona Szarková i Karin Bujnochová. V skupine o udržanie JKS Jaroslaw víťazil nad Kaliszom 22:20, brankárka Annamária Musáková predviedla tri zákroky pri desiatich strelách.

Stockerau pod vedením trénera Pavla Franka nestačil v prvom semifinále rakúskej ligy na favorizované Hypo (23:38), k odvráteniu hladkej prehry nepomohlo ani šesť gólov pivotky Diany Michálkovej, ktorá bola raz aj vylúčená.

Hádzanárky Brühlu postúpili vo Švajčiarsku do finále o ligový titul, keď uspeli na pôde Kreuzlingenu aj vďaka štyrom gólom Kataríny Šimovej 30:22 a semifinálovú sériu vyhrali 2:0 na zápasy. Petra Škoricová nenastúpila.

V baráži o českú extraligu si Maloměrice aj s prispením šesťgólového Adriana Gábriša poradili s tímom Tatran Litovel (39:34).

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: Martin Payride, https://m.noen.at/