Po záverečnom hvizde nedeľňajšieho šlágra nadstavbovej časti o majstra SR v hádzanej žien prepukla na michlaovskej palubovke Chemkostav arény radosť hráčok HC DAC Dunajská Streda. Hoci stretnutie nemalo víťaza, bod za remízu 29:29 s Iuventou viac potešil hostky. V repríze lanského finále boli relatívne blízko aj k výhre. Napokon vôbec prvýkrát, odkedy účinkujú na najvyššej úrovni, v Michalovciach neprehrali (vlani vo finále play-off tam po 60 minútach remizovali, ale následne neuspeli v rozstrele, pozn.).

„Získali sme veľmi dôležitý bod na palubovke, ktorá bola pre nás doteraz nedobytná. Stretnutie od začiatku charakterizoval veľký boj na vyrovnanej úrovni, družstvá sa počas celého priebehu držali pri sebe. V prvom polčase sme obstáli celkom dobre. V útoku sme predviedli vydarené akcie, ale naša obrana nebola dostatočne pevná, dostali sme dosť gólov z väčších vzdialeností. Po zmene strán sme zlepšili defenzívu a vďaka skvelému brankárskemu výkonu Magerovej a dobrým individuálnym výkonom sa nám podarilo získať dvojgólové vedenie. Žiaľ, v dôležitých momentoch sme potom v útoku chybovali, a tak sa súperovi podarilo otočiť vývoj skóre v poslednej desaťminútovke. Nakoniec sa zrodila spravodlivá remíza. Dievčatám blahoželám, ukázali obrovskú bojovnosť a som na dievčatá hrdý," povedal hlavný tréner HC DAC Viktor Debre, ktorého vyjadrenie sprostredkoval klub na sociálnej sieti.

Aký cenný bude bod zo Zemplína v skutočnosti pre Dunajskostredčanky, ukáže ďalšie dianie v nadstavbe. Ak všetko pôjde podľa papierových predpokladov, tak v domácej odvete budú na obhajobu titulu aj tak potrebovať víťazstvo, lebo majú pri aktuálnej vyrovnanej bilancii vzájomných duelov o gól horšie skóre.

Paradoxne, o chvíľu neskôr si radosť užili aj hádzanárky Iuventy Michalovce, hoci poriadne oneskorenú, keďže až teraz si prevzali trofej a medaily za triumf v MOL lige. Istotu prvenstva v spoločnej slovensko-českej súťaži však mali už od konca februára.

Tréner Iuventy Peter Kostka si podľa vlastných slov súboj úradujúceho vicemajstra s majstrom užíval, ale bezprostredne po hvizde pre kamerami RTVS :Šport priznal, že je nahnevaný. „Myslím si, že zápas mal kvalitu a divákom sa musel páčiť. Dunajská Streda hrala veľmi dobre. Nám sa nedarilo najmä v obranných činnostiach, najmä v úvodnom dejstve sme na naše pomery dostali množstvo gólov. Chýbala nám agresivita, súboje sme nedobránili a tým pádom sa nám nechytili ani brankárky. Problém bol, že sme nemali protiútok, bez ktorého nemáme šancu uspieť proti tímu ako DAC. V druhom polčase sme mali zápas oveľa skôr zlomiť v náš prospech, zabila nás však koncovka a nepremenené vyložené príležitosti. Zakončovali sme to z prvej, nepočkali sme si na zákrok brankárky. Keď zahodíme také množstvo čistých šancí, tak nemáme nárok, aby sme vyhrali. Najviac ma hnevá zakončenie, lebo do šancí sme sa dostali," povedal Kostka, podľa ktorého slov jeho družstvo pôjde na Žitný ostrov zvíťaziť a zobrať si titul. Ešte predtým však jeho zverenky čaká ďalšie náročné stretnutie v nabitom programe. Už v stredu 8. mája zavítajú na ´horúcu´ šaliansku pôde, kde to nebýva jednoduché.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: iuventa-zhk.sk/Peter Brendza