V Niké Handball extralige mužov 2023/2024 ide už do tuhého, v stredu 29. mája sa môže sezóna uzavrieť. Vo finálovej sérii i o 3. miesto sa budú hrať štvrté zápasy, po ktorých sa môže rozhodnúť o držiteľovi titulu i bronzových medailí.

Boj o majstra sa presúva na Považie. Pred týždňom sa tam zrodila prvá prehra Tatrana Prešov v sezóne (22:26). Hráči považskobystrického obhajcu titulu potrebujú výhru zopakovať, keďže po sobotňajšom zaváhaní v centre Šariša (16:25) prehrávajú v sérii 1:2. "Myslím si, že sme dostatočne skúsení, aby sme sa vedeli vyrovnať s tlakom, ktorý z toho vyplýva. Ideme si to užiť, určite bude plná hala a v nej fantastickí diváci. Bude to nový zápas a určite zabojujeme," uviedol po dueli na prešovskej palubovke tréner MŠK Václav Straka.

Prešovčania majú majstrovský mečbal. Na jeho využitie majú dve príležitosti, ale chcú zužitkovať už tú stredajšiu, keď sa bude hrať od 18.30 h. "Považská Bystrica je nebezpečný súper. V druhom finále dal do toho viac emócií a pomohlo mu domáce prostredie, preto sa pripravíme na jeden náročný duel a urobíme všetko pre to, aby sme tam vyhrali. Bude záležať na tom, ako sa hráči súperi pozbierajú z prehry u nás. Nám sa to po druhom stretnutí u nich podarilo a teraz sa už chceme vracať domov víťazne," tvrdí kormidelník Šarišanov Pavol Jano.

Aj v sérii o bronz držia lepšie karty v rukách momentálne hostia. HK Kúpele Bojnice ako prvý v boji o 3. miesto dokázal uspieť na svoje palubovke, vďaka čomu sa ujal vedenia 2:1 na zápasy. Košice musia v stredu od 18.00 h zabrať naplno, lebo vidina obhajoby bronzovej pozície sa im rozplynie. 

Program finále play-off Niké Handball extraligy mužov 2023/2024 (hrá sa na tri víťazstvá):
štvrtý zápas:
streda 29. 5.: 18.30 h MŠK Považská Bystrica - Tatran Prešov, stav série 1:2

prípadný piaty zápas:
sobota 1. 6.: 17.00 h Tatran Prešov - MŠK Považská Bystrica, RTVS :ŠPORT

o 3. miesto (hrá sa na tri víťazstvá):
štvrtý zápas:
streda 29. 5.: 18.00 h HK Košice - HK Kúpele Bojnice, stav série 1:2

prípadný piaty zápas:
sobota 1. 6.: 18.30 h HK Kúpele Bojnice - HK Košice

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: Viktor Zamborský, FB Fanúšik