Hádzanársky Tatran Prešov zostavuje už káder na nadchádzajúcu sezónu. Jeho súčasťou bude Igor Karlov, ktorý s rekordným slovenským šampiónom podpísal dvojročnú zmluvu s platnosťou do 30. júna 2026. Dvadsaťdeväťročná stredná spojka príde do centra Šariša zo španielskej Málagy.

„Ide o veľmi skúseného hráča, ktorý hrá primárne na pozícii strednej spojky, ale dokáže bez problémov hrať na ľavej i pravej strane. Už teraz sa tešíme na jeho hru, pretože Tatran chce aj v budúcej sezóne okrem slovenskej súťaže pôsobiť veľmi dôstojne tiež v hádzanárskej Európe,“ uviedol na klubovom webe na adresu novej posily generálny manažér Tatrana Prešov Marián Magdoško.

Rodák z nemeckého Lübecku s ruskou národnosťou sa štyrmi štartmi za reprezentáciu tejto krajiny predtým pôsobil v tímoch SKIF Krasnodar a Čechovskí Medvedi, kde prispel k majstrovským titulom a okúsil aj prestížnu Ligu majstrov. Zahral si v nej aj proti svojmu novému zamestnávateľovi. Nasledoval angažmán v nórskom Fyllingen Bergen a presun do Španielska. Sezónu 2022/2023 strávil v klube San Pablo Balonmano Burgos, kde sa so 184 gólmi stal najlepším strelcom Silver Honor Division. Jeho spoluhráčmi boli aj súčasní hráči Tatrana Adama Sako a Lucas Barros „Araxá". V aktuálnej sezóne si oblieka dres družstva Trops de Málaga. 

„Je to určite zaujímavá výzva, pretože Tatran je známy klub, najlepší tím na Slovensku a konštantne hráva v európskych pohárových súťažiach. Chcem participovať na tomto projekte a mojou hrou pomôcť klubu k dosahovaniu úspechov,“ poznamenal v rozhovore pre prešovskú internetovú stránku Karlov.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: tatranpresov.sk