Hádzanári Slovenska v stredu odcestujú do Poľska, kde vo štvrtok od 18.00 h nastúpia v Gdansku (priamy prenos na Sport1 TV) na prvý duel 2. kola II. fázy kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2025 v Chorvátsku, Dánsku a Nórsku.

Poliaci nie sú pre zverencov trénera Fernanda Guricha neznámy súper, stretli sa s nimi pred štyrmi mesiacmi na turnaji v Španielsku, kde to dopadlo jednoznačne pre našich severných susedov. "V prvom rade musím povedať, že tam to bol už posledný zápas. Mali sme zranených hráčov, ktorí nemohli zasiahnuť do hry. Bola tam iná zostava ako teraz. Síce aj na tejto reprezentačnej akcii nám chýbajú dvaja dôležití hráči (Hniďák a Potisk, pozn.). Uvidíme, ako sa s tým popasujeme. Našou výhodou je, že Poľsko je o triedu vyššie, takže my môžeme len prekvapiť. Budeme sa snažiť predviesť dva čo najlepšie súboje. Ani náš protivník nebude v kompletnom zložení. V posledných klubových vystúpeniach sa mu zranili dve dôležité spojky - Olejniczak a Sičko, ktorý je ich najväčšou zbraňou. Aj ich hra sa bude teraz inak odvíjať," tvrdí kanonier slovenského tímu Jakub Prokop.

Slováci si počas pár dní prípravy chcú prejsť všetky stránky hry. O súperovi majú dostatok informácií. "Poľsko charakterizuje kvalitná obrana so silným stredom, ktorý dobre bráni i blokuje. Presadzovať by sme sa mali skúšať nie cez stred, ale skôr cez oblúky. Aj v útoku majú Poliaci svoju silu. Disponujú streleckými spojkami. Majú skvelých pivotov, je tam vysoký Syprzak, ktorý veľmi dobre zbiera lopty a taktiež šikovné a rýchle krídla," uviedol asistent trénera Pavol Polakovič.

Keďže v rozhodujúcej fáze sa hrá na odvetu, dôležitý bude už výsledok prvého stretnutia na poľskej pôde. "Určite budeme chcieť v Gdansku uhrať výsledok, aby sa z odvety nestala len povinná jazda. Naším cieľom bude nechať na palubovke všetko a vrátiť sa s dobrým rezultátom," dodal Polakovič.

V nedeľu 12. mája o 17.30 h pri odvete v Topoľčanoch budú slovenskí reprezentanti potrebovať aj podporu fanúšikov, takže neváhajte a pomôžte zaplniť tamojšiu halu do posledného miesta. Vstupenky sú k dispozícii na webe: https://www.ticketlive.sk/sk/event/slovensko-polsko-topolcany-12-05-2024

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: TASR/HENRICH MIŠOVIČ