Fanúšikovia MŠK Iuventa Michalovce i slovenskej ženskej hádzanej sa v nedeľu podvečer potešili z postupu slovenského vicemajstra do finále Európskeho pohára žien, keď na pôde portugalského tímu Benfica Lisabon uhral remízu 30:30 a vďaka domácej výhre 30:28 si vybojoval postup. Na Zemplíne však mali dôvod na radosť už krátko pred odvetou, keďže vedenie klubu sa dohodlo s kapitánkou družstva Patríciou Wollingerovou na pokračovaní spolupráce.

Najväčšia osobnosť tímu Petra Kostku zvažovala, čo ďalej. V hre bolo ukončenie hráčskej kariéry i jej predĺženie o ďalší rok. Napokon je z toho druhá možnosť, takže jej umenie si budeme môcť vychutnávať na palubovkách aj v sezóne 2024/2025. To, že to bol správny krok, potvrdil už hneď nedeľaňajší zápas, v ktorom bola skúsená spojka s ôsmimi gólmi najlepšou strelkyňou Iuventy. Navyše, jej posledný presný zásah proti Benfice, ktorým znížila v závere na 29:30, sa ukázal ako postupový. Zemplínčanky aj vďaka tomu budú môcť vyzvať španielske Elche (v semifinále vyradilo Gran Canariu 26:24 a 24:18, pozn.) v boji o víťaznú trofej v európskej pohárovej súťaži číslo 3. „Presvedčili ma ambície klubu v ďalšej sezóne. Výzvou pre mňa je určite pôsobenie v Európskej lige, do ktorej sa chce klub prihlásiť,“ povedala pre klubový web 33-ročná rodáčka z Revúcej k predĺženiu svojho kontraktu s Iuventou o ďalší rok. 

Po dohode o zotrvaní trénera Petra Kostku je to ďalší dôležitý krok k udržaniu základných pilierov tímu, ktorý v aktuálnej sezóne zažíva mimoriadne úspešné obdobie. Ešte predtým predĺžili zmluvy Martina Popovcová, Lívia Klučková, Iryna Jablonská-Bobaľová. Zmluvne sú viazané aj ďalšie opory – Veronika Habánková, Marianna Paľová-Rebičová, Iryna Kompaniecová, ale aj Emilia Kowaliková s Alenou Dvorščákovou. Počas sezóny angažoval slovenský vicemajster brazílsku krídelníčku Aline Isabel Biegerovú a dohodol sa, že od nového ročníka si jeho dres obliečie aj čiernohorská pivotka Dajana Miljaničová (KHF Istogu). Podľa slov športovej riaditeľky Heleny Aspridu opustí Iuventu po sezóne štyri až päť hráčok, pričom rovnaký počet rozšíri michalovský káder.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: iuventa-zhk.sk