V španielskej Lige Asobal sa Nava presadila proti tabuľkovému susedovi z Torrelavegy 34:33. Jakub Prokop sa po zranení proti svojmu budúcemu klubu prezentoval štyrmi gólmi, šiestimi asistenciami a dvakrát bol vylúčený. Tomáš Smetánka pridal jeden gól a tiež šesťkrát prihral na gól. Na strane hostí mal Marko Jurkovič na konte jednu strelu.

Toulouse si drží štvrtú pozíciu v najvyššej francúzskej súťaži, družstvo brankára Teodora Paula vyhralo v Dunkerque (36:30).

V českej extralige Lovosice v prvom semifinále tesne podľahli v Karvinej (34:36) napriek deviatim gólom Mareka Hniďáka. V bojoch o 5. - 8. miesto Brno v zostave s triom Slovákov (Jakub Tóth, Andrej Furman a Vladimír Ratkovský) rozdrvilo 39:25 Zubří s Petrom Dávidom na lavičke, za ktoré videl Mikuláš Kucsera v 52. min červenú kartu. Frýdek-Místek pod vedením Daniela Vala a s trojgólovým Mariánom Hajkom nestačil na pražskú Duklu (34:36). Za hostí si Matúš Moravčík odsedel jeden dvojminútový trest. V play-out (skupina o záchranu) si Maloměřice poradili s Novým Veselím 36:33, Adrian Gábriš prispel dvoma gólmi a raz bol vylúčený.

V maďarskej lige sa v stretnutí Ferencváros - Tatabánya (27:27), v súboji tímov bojujúcich o 3. priečku, zrodila deľba bodov. Jakub Mikita odohral za domácich polhodinu. HE-DO B.BRAUN Gyöngyös aj s trojgólovým prispením Martina Potiska (zo 6 striel) pokoril Dabas 30:23. Budakalász podľa očakávania nestačil na Veszprém (30:43), Michal Tóth ml. predviedol sedem zákrokov pri 24 strelách.

V Nemecku v I. bundeslige Lipsko s asistentom trénera Milošom Puterom zásluhou druhopolčasového obratu pokorilo Lemgo 29:28 a získalo dôležité body. Stuttgart prehral na pôde druhého Magdeburgu 31:40, Martin Slaninka neuspel so svojou jednou strelou.

V II. bundeslige sa zmierlivo rozišli hádzanári Dessau s Mindenom (35:35), keď Dávid Mišových premenil tri zo štyroch striel. Hosťom chýba dlhodobo zranený Tomáš Urban. Nordhorn-Lingen neuspel na palubovke tímu Lübeck-Schwartau (30:32), Dominik Kalafut dal dva góly z troch pokusov a odpykal si dve vylúčenia.

V rakúskej lige sa Hollabrunnu podarilo prerušiť šnúru prehier, keď triumfoval nad Grazom 31:26, k čomu prispel Juraj Briatka troma gólmi. Naopak, Ferlach s brankárom Michalom Martinom Konečným zaváhal doma proti tímu Vöslau (30:31).

Hádzanári Brixenu prišli prehrou na pôde Cassano (24:30) o líderskú pozíciu v najvyššej talianskej súťaži, Marek Korbel strelil štyri góly a pridal štyri asistencie.

V nižšej poľskej súťaži si opäť suverénne počínalo družstvo Gwardia Koszalin, ktoré aj vďaka šiestim gólom Ľubomira Ivanicju vyhralo nad Moragom 36:21.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: FB Lovci Lovosice