Posledným semifinalistom českej extraligy mužov sa stali hádzanári KH ISMM Kopřivnice, ktoré v rozhodujúcom piatom štvrťfinále pokorili pred takmer tisíckou divákov pražskú Duklu 32:30 a sériu vyhrali 3:2. Otto Kancel chýbal v zostave víťazných domácich, Marek Hlinka strelil za hostí šesť gólov a Matúš Moravčík sa gólovo nepresadil. Kopřivnice sa v semifinále stretnú s úradujúcim šampiónom z Plzne.

Vo Švajčiarsku prenikol do semifinále HC Kriens-Luzern. Zverenci trénera Petra Kukučku zdolali Bern 34:32 a zavreli štvrťfinálovú sériu v najrýchlejšom čase (3:0). Najtesnejší duel odohral St. Gallen na pôde GC Amicitia Zürich, ale prehre 36:39 nezabránilo ani 12 zákrokov Mariána Žernoviča zo 45 striel súpera, ktorý postúpil ďalej vďaka výhre 3:0 na zápasy.

V najvyššej maďarskej súťaži zvládol Ferencváros po postupe cez Tatran Prešov v Európskom pohári aj dôležitý ligový duel na pôde tímu Csurgó, kde vďaka druhopolčasovému obratu zvíťazil tesne 30:29. Jakub Mikita mal na konte jedno vylúčenie.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: Ivan Pilát (KH ISMM Kopřivnice)/handball.cz