Hádzanársku reprezentáciu kadetov Slovenska čaká v termíne 12. - 18. augusta 2024 v domácom prostredí v Humennom účinkovanie na majstrovstvách EHF (nižšia kategória ME). Tréner Radoslav Antl sa so svojimi zverencami na letný vrchol pripravuje nielen počas asociačných termínov.

"Mimo nich absolvujeme krátke dvojdňové zrazy. Snažíme sa ich mať každý mesiac, hoci v uplynulom nám to nevyšlo pre povinnosti chalanov. Je to veľká pomoc pre nás, aby sa chlapci lepšie zohrali a vedeli, čo od nich očakávame," uviedol Antl, ktorý s národným tímom nedávno absolvoval takýto zraz v Považskej Bystrici. Pred nimi sú ďalšie tri. "Absolvovali sme tri tréningové jednotky. Každý zraz je zameraný na niečo iné. Teraz sme sa venovali hre siedmich proti šiestim, nácviku presiloviek a prešli sme si útočné kombinácie. Obranu (0-6, 1-5) sme tentoraz neriešili, ale budeme ju trénovať na nasledujúcej reprezentačnej akcii," priblížil kormidelník SR "18", ktorý máva na týchto zrazoch k dispozícii 18-členný káder zložený z hráčov slovenských klubov, teda bez bez legionárskeho tria Richard Stovíček (THW Kiel/Nem.), Adam Dopjera (Handball Academy Veszprém/Maď.), Lukáš Pacek (Handballakademie VfL Gummersbach/Nem.). "Je to dobré, aby chalani vedeli, čo ich čaká. Potom je jednoduchšie do našej hry zapojiť aj hráčov pôsobiacich v zahraničí. Keby sme všetko museli riešiť naraz pre celé družstvo, tak to by sa nestíhalo."

Najbližšie sa slovenskí kadeti zídu začiatkom mája (6. - 10. 5.), čo bude už asociačný termín. "Pripravovať sa budeme v maďarskom Balatonboglári v tamojšej Národnej hádzanárskej akadémii. Tam bude s nami už aj trojica hráčov pôsobiacich v Nemecku a Maďarsku. Budú tam aj naše reprezentačné výbery predkadetov a juniorov, s ktorými si tam zahráme. Okrem toho si zmeriame sily aj s tamojším tímom NEKA. Zároveň riešime aj ďalšie zápasové možnosti v rámci prípravy na šampionát. Dva týždne po tomto sústredení príde na rad ďalší krátky zraz. Chalani sú zatiaľ zdraví a bez zranení. Verím, že to tak aj zostane," dodal R. Antl.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: Lucia Paceková